Duitse wijn wordt voornamelijk geproduceerd in het westen van Duitsland , langs de rivier de Rijn en zijn zijrivieren, met de oudste plantages die teruggaan tot de Romeinse tijd. Ongeveer 60 procent van de Duitse wijnproductie is afkomstig uit de deelstaat Rijnland-Palts , waar 6 van de 13 regio's ( Anbaugebiete ) voor kwaliteitswijn liggen. Duitsland heeft ongeveer 103.000 hectare (252.000 acres of 1.030 vierkante kilometer) wijngaard, wat ongeveer een tiende is van het wijngaardoppervlak in Spanje , Frankrijk of Italië . De totale wijnproductie is gewoonlijk ongeveer 10 miljoen hectoliter per jaar, wat overeenkomt met 1,3 miljard flessen, waarmee Duitsland het achtste grootste wijnproducerende land ter wereld is. Witte wijn is goed voor bijna twee derde van de totale productie.
Als wijnland heeft Duitsland een gemengde internationale reputatie, waarbij sommige consumenten op de exportmarkten Duitsland associëren met 's werelds meest elegante en aromatisch zuivere witte wijnen, terwijl anderen het land vooral zien als de bron van goedkope halfzoete wijnen op de massamarkt. zoals Liebfraumilch . Bij liefhebbers is de reputatie van Duitsland voornamelijk gebaseerd op wijnen gemaakt van de Riesling- druivensoort, die op zijn best wordt gebruikt voor aromatische, fruitige en elegante witte wijnen die variëren van zeer knapperig en droog tot evenwichtig, zoet.en met een enorme aromatische concentratie. Hoewel de productie van rode wijn voornamelijk een witte wijnland is, is de productie van rode wijn in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 enorm gestegen, voornamelijk aangewakkerd door de binnenlandse vraag, en het aandeel van de Duitse wijngaarden dat wordt gewijd aan de teelt van druiven met een donkere huidskleur is nu gestabiliseerd op iets meer dan een derde. van de totale oppervlakte. Voor de rode wijnen loopt Spätburgunder , de binnenlandse naam voor Pinot noir , voorop.
Wijn uit Duitsland - Baden
Verfijnde, Duitse rode wijn. Lichtrood van kleur met een verleidelijke geur van framboos, kers en specerijen. De aanzet is soepel en vol. Sappig, rijp en toegankelijk in de smaak met zachte tannine en frisse zuren.
Duitse pinot noir
"Mooi fruitig en licht kruidig. Een aanrader voor wie Duitse kwaliteitswijnen wil ontdekken." Lees meer
Wijn uit Duitsland - Mosel
Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.
Wijn uit Duitsland - Mosel
Intens geurende witte wijn met nuances van grapefruit, perzik en een lichte rokerigheid. Ragfijn van structuur met veel verfijning en opwekkende frisheid. De afdronk is kristalzuiver en aanhoudend. Verfrissend om zo te drinken, of te combineren met vissalades of lichte voorgerechten met schaal- en schelpdieren.
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Verleidelijk frisse Duitse droge witte wijn met een sappige, verfijnde en volle smaak. Onweerstaanbaar lekker! Heerlijk bij gegrilde vis en gevogelte.
Wijn uit Duitsland - Pfalz
Heerlijk frisse, sappige Duitse rosé met een verfijnde geur van rijpe aardbeien- en kersenfruit. De smaak zet sappig en rond in en eindigt met een frisse, droge afdronk. Heerlijk bij lichte, zomerse gerechten, zoals salades, vis of wit vlees.
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Duitse helderrode wijn met de frisse, aromatische geur van kersen en kruiden en een elegante, fruitige smaak. Fraaie wijn bij gevogelte of milde pasta.
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Gemaakt van een combinatie Riesling - Muller Thurgau. De druiven voor deze klasse worden als eerste van de prädikat-wijnen geoogst. Het minimale mostgewicht is 73° Oechsle.
Wijn uit Duitsland - Pfalz
Gemaakt van een combinatie Riesling - Muller Thurgau. Aromatische kwaliteitswijn uit Pfalz. Betekent "laat-geplukt". De druiven voor deze wijn hebben langer dan de Kabinett-druiven kunnen rijpen. Het minimale mostgewicht dient 85° Oechsle te zijn.
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Dat zien we nou graag, zo'n droge Riesling uit Rheinhessen. Aangenaam, rijp, vlierbloesem, appel, citrusfruit, rins, niet streng.
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Aromatische droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appels en peren. De smaak is fris en aanhoudend. Mooi te combineren met gepocheerde zoetwatervis of gerechten met een romige saus.
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Frisse en sappige Duitse droge witte wijn met nuances van geel fruit en peren. De smaak zet friszuur in en eindigt met een ronde, milde afdronk. Prima wijn bij koude en warme visgerechten, maar ook bij gevogelte in roomsaus.
Wijn uit Duitsland - Pfalz
Sappige Duitse witte wijn, met een bloemige en fruitige geur. Droog en verfrissend van smaak. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis of schaal- en schelpdieren.
Wijn uit Duitsland - Rheinhessen
Duitse rode wijn met de geur van kersen, rode bessen en een milde eikentoon. De smaak is rijp en zacht. Een mooie wijn bij gevogelte, konijnstoof of een milde kaas.