Negroamaro is een zeer populaire druif waarvan prachtige wijnen worden gemaakt. De negroamaro wijnen kenmerken zich door hun fruitigheid en toegankeljkheid. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar zijn ook prima te combineren met bijvoorbeeld bbq gerechten of gegrild vlees. De negroamaro wijnen die wij voeren hebben diverse prijzen gewonnen en behoren dus tot de besten. Neem bijvoorbeeld de negroamaro uit Apulië die al meerder malen is uitgeroepen tot huiswijn van het jaar, de domiziano.
Negroamaro is een rode wijndruiven soort die inheems is in Zuid-Italië. Negroamaro wordt bijna uitsluitend geteeld in Apulië en vooral in Salento, het schiereiland dat kan worden gevisualiseerd als de "hak" van Italië. De negroamaro druif kan wijnen produceren die zeer donker van kleur zijn. Wijnen gemaakt van Negroamaro zijn meestal zeer rustiek van karakter en combineren parfum met een aardse bitterheid. De druif produceert enkele van de beste rode wijnen van Apulië, soms ook gemengd met de zeer geurende Malvasia Nera.
Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
Gemaakt van uitsluitend de negroamarodruif en zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak: zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel! Al tweemaal winnaar van het Proefschrift Wijnconcours en regionale en nationale winnaar van de Huiswijncompetitie.
Frisse mousserende witte wijn uit Italië, met florale en fruitige geurnuances. De pittige mousse zorgt voor een frisse en evenwichtige afdronk. Prima aperitief, maar ook heerlijk op een zomers terras met kleine amuses.
Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.
Zuid-Italiaanse rode wijn met de geur van rijp fruit en lichte, frisse kruiden. De smaak is vol, zacht en sappig: heerlijk bij gegrilde of licht-gekruide gerechten. Ook lekker bij een stukje romige kaas.
Een soepele wijn uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië. Helderrood van kleur en fris en fruitig van geur. De zachte smaak past goed bij gegrilde gerechten, kazen of kleine koude hapjes.
Volrood van kleur, fruitig en licht kruidig van geur met. De smaak zet rond en soepel in enj eindigt met een zachte en geurige afdronk. Prima doordrinkbare wijn, goed te combineren met pizza’s, pasta’s of licht gekruide gerechten.
Zachte, volrode Zuid-Italiaanse wijn met rijp rood fruit en fijne kruiden in het aroma. Vol en evenwichtig van smaak. Prima bij pasta met champignons of pittig gekruid vlees of wild.
Helderrood van kleur met bruine nuances; fraai van geur met licht gerijpte tonen van jammig fruit, toffee en wat eikenhout. De smaak zet mild en aromatisch in en heeft een evenwichtige zachte afdronk.