Nieuw-Zeeland als wijnland is een fenomeen. In slechts een paar decennia groeide het uit van niets tot de wereldwijde standaard voor zuivere, aromatische Sauvignon Blanc. Op de kaart lijkt Nieuw-Zeeland dicht bij Australië te liggen en van een bescheiden omvang te zijn. In werkelijkheid is er een afstand van 1500 kilometer tussen beide landen, en is Nieuw-Zeeland van noord- tot zuidpunt 1600 kilometer lang.
De Nieuw-Zeelandse wijnbouw is verspreid over diverse gebieden op zowel het Noorder- als het Zuidereiland. Het centrum ervan ligt in Marlborough, aan de noordkust van het Zuidereiland. Marlborough mag zich de wereldhoofdstad van de Sauvignon Blanc noemen, want het gebied domineert er de Nieuw-Zeelandse export mee. Toch heeft het land heel wat meer te bieden aan kwaliteitswijnen. Voorbeelden zijn Chardonnay uit Gisborne, Syrah uit Hawke’s Bay en Pinot Noir uit Central Otago. Ook worden er goede Bordeauxblends en Pinot Grigio geproduceerd.
Wijn uit Nieuw-Zeeland - Marlborough
In de neus frisse tonen van passievrucht en zwartebessenblad. De zoete fruitkarakters in de mond en de frisse zuurgraad zorgen samen voor een expressieve en aantrekkelijke sauvignon blanc. Deze wijn hete eerder 3 stones.
Wij kennen Nieuw Zeeland van de natuurplaatjes, lammetjes en de inheemse Kiwi vogel. En ineens was daar wijn, stuivende en aromatische Sauvignon Blanc. Als je niet weet wat er bedoeld wordt met de wijnterm "stuivend"" stop dan je neus maar een in een glas Sauvignon uit Nieuw Zeeland en je kan erover meepraten.
Wijn uit Nieuw-Zeeland - Martinborough
Pure, elegante stijl Pinot Noir. Subtiel en complex met aroma’s van rijpe bosaardbei, kers, kreupelhout en vanille. De smaak is heel verleidelijk en soepel met milde tannine en een fijne zuurgraad.
Wijn uit Nieuw-Zeeland - Martinborough
Bourgondische stijl Chardonnay uit Nieuw-Zeeland. Intens van geur met tonen van rijpe perzik, citrus en vanille. De smaak is vol, sappig en opwekkend met nuances van rijp geel fruit. Heerlijk om zo te drinken, of bijvoorbeeld te serveren bij verfijnde visgerechten.
Wijn uit Nieuw-Zeeland - Marlborough
Nieuw-Zeelandse witte wijn met het aroma van citrus en buxus. De smaak is fris en zacht. Lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij visschotels of aspergegerechten.
Wijn uit Nieuw-Zeeland - Martinborough
Intens geurende, droge witte wijn met aroma’s van grapefruit, passievrucht en groene kruiden. Puur, knisperend fris en fijn van textuur. Levendig en mooi fruitig in de finale. Perfect als aperitief en borrelwijn, of om te combineren met lichte vis- en groentegerechten.
Wijn uit Nieuw-Zeeland - Martinborough
Fraaie, expressieve Sauvignon met meloen, grapefruit en groene vijg in de geur. Mooi droog en heerlijk verfrissend van smaak. Heerlijk als aperitief, of in combinatie met schaal- en schelpdieren, gegrilde vis of groene salades.
Wijn uit Nieuw-Zeeland - Martinborough
Fruitige, soepele Pinot Noir met een ingetogen aroma-expressie van rood fruit (bosaardbei, cranberry), rozenbottel en salie. Verleidelijk fruitig, sappig en rond van smaak met een goede fraîcheur. Matcht goed met lamsvlees en kruidige, mediterrane gerechten.