Delen:
Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
  • Wit
  • Rosé
Zoek op flesinhoud
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
icon

Winnaars van het
Perswijn Wijnconcours ‘100 beste van 2019’

Op 19 oktober 2019 zijn de winnaars bekendgemaakt van het Perswijn Wijnconcours. In dit concours stonden de beste wijnen van 2019 centraal. Maar liefst twee van onze wijnen verwierven de eerste plaats, nog eens vijf bemachtigden een mooie tweede plek. Zeven finalisten ontvingen bovendien een eervolle vermelding.

De wijnen zijn in twee rondes blind (dus zonder voorkennis op basis van het etiket) geproefd door een onafhankelijke jury onder leiding van Ronald de Groot en Lars Daniëls MV. De winnaars en finalisten met eervolle vermelding zijn opgenomen in de Koopgids 100 beste van 2019, die als supplement bij het nieuwste Perswijnnummer is verschenen.

Stefan Winter Weissburgunder 2018: beste witte wijn tot € 10,00
In de categorie wit tot € 10,00 ging de eerste plaats naar de bevlogen wijnmaker Stefan Winter. Dit jonge lid van de prestigieuze VDP (de vereniging van Duitse Prädikatsweingüter) zette met zijn kraakheldere, authentieke en overtuigende witte wijnen eigenhandig het kleine plaatsje Dittelsheim-Hessloch in Rheinhessen op de wijnkaart. Hij won het concours met zijn sappige en verfijnde Weissburgunder. De jury noteerde: ‘En dan kijken we naar de prijs, en mogen concluderen dat uw Pinot blanc niet per se uit de Elzas of Alto Adige hoeft te komen...’

 

Reichsrat von Buhl Sekt Reserve Brut: beste mousserende wijn tot € 30,00
Ook in de categorie mousserende wijnen tot € 30,00 ging de eerste plaats naar Duitsland, en wel naar Pfalz-domein Reichsrat von Buhl. Dat is geheel en al de verdienste van voormalig Champagne-wijnmaker Mathieu Kauffmann, die (als Fransman!) begin dit jaar nog werd uitgeroepen tot beste wijnmaker van Duitsland door het gezaghebbende vakblad Fallstaff. Mathieus ervaring in de Champagne is duidelijk proefbaar in zijn indrukwekkende Reserve Brut. Het panel oordeelde dan ook: ‘absoluut top, zeker als je beseft dat je minder dan twintig euro neertelt voor een prachtige mousserende wijn.’

Vijfmaal tweede plaats en zeven eervolle vermeldingen
Naast dat er twee van onze wijnen tot winnaar verkozen werden, behaalden nog eens vijf wijnen uit ons assortiment de tweede plaats, waaronder de beroemde Cepparello van het Toscaanse topdomein Isole e Olena en de prachtige Champagne Terroirs van sterwijnmaker Pascal Agrapart. Zeven finalisten uit onze selectie ontvingen tot slot een eervolle vermelding. 

Beste mousserende wijn van 2019 (tot €30) in Perswijn Wijnconcours

1

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Reserve Brut

Sekt uit Duitsland - Pfalz

Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.

2

Isole e Olena Toscana Cepparello 2016

Wijn uit Italië - Toscane

Indrukwekkende Italiaanse rode wijn met een verfijnd aroma van gekonfijt rood fruit en een subtiele kruidigheid. De smaak is elegant en fris. Heerlijk bij verfijnde gerechten van kalfsvlees, parelhoen of fijn wild.

€ 71,70 per fles

3

Agrapart Champagne Grand Cru Terroirs Extra Brut

Champagne uit Frankrijk - Champagne

Ambachtelijke champagne van uitsluitend chardonnaydruiven. Een feestelijk aperitief met een droge en zachte smaak. Heerlijk bij amuses of andere verfijnde hapjes.

4

Normale prijs € 8,95

Vanaf 12 flessen € 8,20 per fles

5

Isole e Olena Chianti Classico 2016

Wijn uit Italië - Toscane

Elegante Italiaanse rode wijn met een uitgesproken fruitig aroma, met nuances van kruiden en een volle, sappige smaak. Past uitstekend bij pasta of gerechten met lams- of rundvlees.

Even geduld a.u.b.