Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op smaakprofiel
  • Rood
Zoek op flesinhoud
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|

Primitivo

Primitivo is een donker gekleurde druif die bekend staat om het produceren van Inky, tannine wijnen, met name Primitivo di Manduria en zijn natuurlijk zoete Dolce Naturale variant. Een klassieke Primitivo-wijn is hoog in zowel alcohol als tannines, intens op smaak gebracht en diep gekleurd. In Manduria bereiken de versterkte liquoroso-varianten vaak een ABV van 18%, wat in contrast staat tot 14% in de tafelwijnen. Een bepaalde bitterheid wordt vaak aangetroffen in Primitivo, dat, in combinatie met de tannines, betekent dat de primitivo een paar jaar in een fles of vat nodig heeft.

Hoewel er omstreden en langlopende debatten zijn geweest over de geografische oorsprong van de druif, was er oorspronkelijk weinig vraag naar de Primitivo in Zuid-Italië, in het bijzonder Puglia. In het begin van de 19de eeuw werd de primitivo druif geïntroduceerd in de Verenigde Staten, onder de naam Zinfandel. De primitivo bleek daar zeer succesvol te zijn en verworf een reputatie als de Amerikaanse ' nationale druif '. Dit veroorzaakte een belangrijke consternatie aan beide zijden van de Atlantische Oceaan toen DNA-analyse bewees dat Zinfandel en Primitivo dezelfde variëteit waren. 

De naam Primitivo vertaalt ruwweg in "Early One" (er is een duidelijke link hier met Tempranillo, wat hetzelfde betekent in het Spaans), en verwijst naar de vroege rijpings aard van de variëteit. Je kunt het interpreteren als dat de druif "primitief" was, misschien minder verfijnd dan andere druivenrassen. Het robuuste karakter van veel Primitivo wijnen onderstreept dit, zelfs in Puglia staat deze bekend als MIRR-test (' harde wijn ').

We hebben het dus over een stevige wijn als we over de primitivo praten. Bekijk ons aanbod hieronder. Hierbij is de primitivo di manduria een echte aanbeveler.


Cantine Due Palme Primitivo del Salento Don Cosimo 2020

Een volle, rode wijn uit het Zuid-Italiaanse Apulië, met frisse kruidigheid en de geur van rijp fruit. De smaak is zacht en vol. Lekker bij kruidige gerechten of pittige kaas.

8,40

Vanaf 12 flessen 7,70 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Cantine Due Palme Salento Albrizzi 2020

Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.

Gilbert & Gaillard
2019
Perswijn
2018
Perswijn: 4,5 sterren

Warm en intens, pruimen en chocola, sappig en smaakvol, milde tannine, verleiding

10,70

Vanaf 12 flessen 9,85 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Cantine Due Palme Primitivo di Manduria San Gaetano 2021

De Primitivo di Manduria is een van de bekendste wijnen van Apulië, het grote wijngebied in Zuidoost-Italië. De rijping gedurende zes maanden in fusten van Amerikaans eiken geeft aan deze Primitivo een luxe nuance. 

Vinum
2019

10,70

Vanaf 12 flessen 9,85 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Cantine Due Palme Salento Ettamiano Primitivo 2019

Italiaanse rode wijn met een kruidige, jam-achtige geur en wat gebrande nuances. De zachte smaak eindigt met een lange, geurige afdronk. Heerlijk bij gerechten van de grill, wildschotels of een rijpe kaas na de maaltijd.

Vinum
2019
Gambero Rosso
2018

15,50

Vanaf 12 flessen 14,25 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Even geduld a.u.b.