Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op smaakprofiel
Zoek op flesinhoud
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|

Wijn uit Uruguay

Uruguay is misschien klein in vergelijking met zijn Goliath-buren (Argentinië en Brazilië), maar vanwege zijn gebrek aan omvang maakt het de verscheidenheid goed. Uruguay heeft maar liefst 99 geclassificeerde grondsoorten en heeft wijngebieden die variëren van rotsachtige kustheuvels tot vochtige pampa.

De wijnnavelstreng van Uruguay is nauw verbonden met Europa. In de jaren 1870 plantten Europese kolonisten, voornamelijk van Baskische, Catalaanse en Italiaanse afkomst, wijngaarden over het hele land met druivenrassen uit hun thuisland. Terwijl de wijnproductie verschoof van hobby naar handel, vond de moderne wijnindustrie zijn oorsprong in de buurt van de hoofdstad Montevideo en de aangrenzende regio Canelones.

Van de geplante variëteiten was het de winterharde Baskische druif Tannat die triomfeerde - in staat om de 1.300 mm jaarlijkse regenval van Uruguay te weerstaan ​​en gedijt in de zware bodems van Canelones. 'Het is een overleving van de sterkste geweest', zegt Christian Wylie, algemeen directeur van de wijnmakerij Garzón . 'Bij elke andere druivensoort zouden ze een jaar of vijf verliezen! Met Tannat krijg je elk jaar een fatsoenlijke wijn met kleur en zuurgraad - daarom is het de meest geplante druif in Uruguay. ' Sindsdien is wijn in Uruguay synoniem voor Tannat en Canelones. Maar Uruguay heeft wijn drinkers tegenwoordig veel meer te bieden.

Uruguay zal altijd een 'limited edition' van Zuid-Amerika blijven, maar het is diezelfde unieke combinatie van Uruguayaanse mensen en plaatsen die de wijnen zo anders maken. Met twee uitstekende jaargangen (2015 en 2016) die worden gebotteld en over de Atlantische Oceaan varen, is Uruguayaanse wijn de moeite waard om meer dan ooit op jacht te gaan.

Op zoek naar wijn uit Uruguay? Bestel uw uruguayaanse wijn makkelijk en snel in onze webshop of laat u adviseren in de winkel. 


Bodega Terrazul El Uru Tannat 2017

Waar de Franse savoir-faire voldoet aan de Uruguayaanse creativiteit. Deze wijn uit Uruguay is gemaakt van de Tanat druif. Een echte krachtpatser!

11,95 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Even geduld a.u.b.