Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle proeverijen en aanbiedingen!

Over ons


Mijn naam is Folker en ik ben de eigenaar van Stadswijnkelder Berns. Interesse in wijn was er al lang en in 2018 kreeg ik de kans om de Stadswijnkelder van Heerlen over te nemen. Sindsdien is de passie voor wijnen en whisky alleen maar gegroeid. We zijn er hier iedere dag mee bezig en het is geweldig om je kennis constant te vergoten en die door te geven aan onze klanten.

Persoonlijk houd ik vooral van klassiekers als een Gigondas of Amarone. Op het gebied van whisky gaat mijn voorkeur uit naar strakke Caol Ila whisky's. Maar er is zoveel te ontdekken dat het me iedere dag weer verbaasd welke prachtige en creatieve bottelingen er binnenkomen.

Verder houd ik me graag bezig met wijn en spijs combinaties. Tijdens de wijncursus bij ons blijkt altijd weer hoeveel smaken verschillen, maar ook hoe een goede combinatie van wijn en gerecht tot een sublieme smaakbeleving kunnen leiden.

Tot ziens in de winkel!


Hoi, mijn naam is Jan en ik ben sinds medio 2022 werkzaam bij Berns.

De liefde voor wijn is er bij mij van huis uit met de paplepel in gegaan, vooral de Bordeaux is een wijn die vaak thuis op tafel staat. Zelf ben ik mij eerst gaan verdiepen in de andere Franse wijnregio’s en ben zo verliefd geraakt op de wijnen uit de Bourgogne, als ook de prachtige en gezellige streek.

Ik ben nog volop bezig met het verkennen van de wijnwereld, zo verleg ik mijn horizon naar wijnlanden zoals Italië, Spanje, Portugal en de mooiste wijnen uit de nieuwe wijnwereld. Ik kijk er erg naar uit u te adviseren in uw reis door de wereld van wijn.

Verder heb ik een grote liefde ontwikkeld voor whisky, ik vind het prachtig hoe iedere fles whisky weer anders is en hoe men het voor elkaar krijgt een waar kunstwerk te maken dat alleen volledig te appreciëren is als de kurk van de fles gaat en een glas wordt ingeschonken.  Ik ben onlangs begonnen met me te  verdiepen in de geweldige  wereld van de Cognac, een zeer interessante reis en ook zeker de moeite waard  voor iedereen die houdt van een mooie, afgeronde en volmaakte drank.

Hopelijk zie ik u snel in onze winkel en kunnen we dan samen een mooi gesprek hebben over wijn, whisky, cognac of wat u ook maar wenst. Tot dan!