Import les Vignerons de Grimaud

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 16:36

Import les Vignerons de Grimaud

In onze samenwerking Triumvinum zijn wij begonnen met het importeren van dit wijnhuis uit de provence in de golf van Saint Tropez. We hebben de exclusieve rechten verworven voor Nederland waardoor deze wijn uitsluitend verkrijgbaar is bij de leden van Triumvinum, waarmee we natuurlijk super blij zijn.

De Cave Coopérative des Vignerons de Grimaud, gelegen aan de ingang van het dorp, is een van de oudste bedrijven in de stad en zeker de belangrijkste in zijn activiteitensector in de Golf van Saint-Tropez.

Opgericht in 1932, met 112 coöperatieve leden, heeft de Cellar nu meer dan 270 leden verspreid over de 12 gemeenten van de Golf van St Tropez.

 

Vastgeklampt aan de heuvels met uitzicht op de Golf van Saint-Tropez, profiteert de wijngaard van unieke zonneschijn en prachtige maritieme invloeden die bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling ervan en essentieel zijn voor de kwaliteit van onze rosés.

Het terroir, heterogeen maar overwegend zandsteen en kalksteen, zorgt ervoor dat de wortels diep kunnen doordringen, waardoor de wijnstokken minder gevoelig zijn voor gebrek aan water, wat ook de finesse van de aroma's en complexiteit ten goede komt.

De wijnstokken profiteren van diepe bodems; ze zijn meestal beplant met Grenache, Syrah, Cinsault en Rolle. Elke druivensoort wordt vakkundig geplant in het meest geschikte deel om deze volledig tot bloei te laten komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.