Weingut Gehrig


De wijnmakerij Gehrig ligt in het hart van de Pfalz, omgeven door een zee van wijngaarden. Het gezin vestigde zich hier in het midden van de vorige eeuw om wijn te verbouwen. Het wijnhuis is gebouwd in 1888, compleet met gewelfde kelder en woongebouw.
Vandaag de dag is hun wijnhuis een bekend bedrijf dat de kwaliteit van de wijn op de voorgrond zet. Door gebruik te maken van de nieuwste keldertechnologie, gecombineerd met traditionele methodes, zoals het cultiveren van de topwijngaarden met paarden of rijping in houten vaten, zijn ze in staat om naast fijne kwaliteitswijnen ook krachtige, nobele barriquewijnen te produceren.
Vele nationale en internationale onderscheidingen zijn het bewijs dat ze het spanningsveld tussen natuurkennis, traditie en vooruitgang op ideale wijze weten te combineren.

Zelfs de Romeinen verbouwden wijn in de Pfalz. Zelfs de Romeinen verbouwden wijn in de Pfalz. Vandaag de dag, na 2000 jaar wijncultuur, behoort de Palts tot de mooiste landschappen van Duitsland en de wijnen behoren nu tot de beste ter wereld.

Het gevarieerde samenspel van klimaat en bodem rijk aan mineralen kenmerkt de lokale wijnen. 2.000 zonuren per jaar zijn niet ongewoon en ideale omstandigheden voor de beste GEHRIG-wijnen.

Gehrig over rode wijn bereiding:

Bij de witte wijn is het heel eenvoudig: oogsten, persen, fermenteren - en druivensap wordt wijn.

Rode wijn maken is wat ingewikkelder. Omdat het rood in rode wijn bijna altijd in de schil van de druiven zit. En het komt er pas uit als
het is opgelost met alcohol. In de praktijk betekent dit dat je niet zomaar rode druiven kunt persen en dan het sap kunt fermenteren (dan zou je er alleen maar een gouden witte wijn van maken), je moet ze ontstelen, malen en de grove brij, de puree, volledig laten fermenteren .

In de regel blijft het beslag in open bakken, waarbij de "dop", d.w.z. de vaste delen die erop drijven, er steeds weer in gemengd worden. Dit kan dagen duren (2-3 voor alledaagse wijnen), maar ook weken. Voordeel: De wijnen worden steeds intenser van kleur en aroma.
Deze manier van vinificatie is wellicht het eenvoudigste en oudste proces. In principe werkten de Romeinen al zo.