Ashton Winery


Ontdek de Ambacht en Passie van Ashton Winery

In het hart van de adembenemende wijnregio van Zuid-Afrika ligt Ashton Winery, een parel die de rijke traditie en het vakmanschap van wijnmaken belichaamt. Gelegen in de schilderachtige Robertson Valley, staat deze wijngaard bekend om zijn onberispelijke wijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen en een eerbetoon zijn aan de toewijding van de mensen die erachter staan.

De Geschiedenis

Ashton Winery heeft zijn wortels diep in de geschiedenis van Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Het werd opgericht in 1962. Wijnmaker Heinrich Coetzee is verantwoordelijk, een visionair die wordt gedreven door zijn liefde voor wijn en zijn passie om de beste kwaliteit te produceren. Sindsdien heeft de wijngaard een reis van groei en innovatie doorgemaakt, terwijl het toch trouw blijft aan zijn erfgoed en tradities.

Terroir en Wijnbouw

Wat Ashton Winery onderscheidt, is de unieke combinatie van klimaat, bodem en topografie die de perfecte omgeving creëert voor wijnbouw. De vruchtbare vallei van Robertson, met zijn mediterrane klimaat en verkoelende invloeden van de nabijgelegen Breede Rivier, biedt ideale omstandigheden voor de teelt van druiven.

De wijnmakers van Ashton Winery streven naar perfectie bij elke stap van het proces, van de zorgvuldige selectie van druivenrassen tot de met de hand geoogste oogsten. Ze combineren traditionele technieken met moderne innovaties om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren die het unieke karakter van het terroir tot uiting brengen.

Het Assortiment

Het assortiment van Ashton Winery omvat een scala aan wijnen die geschikt zijn voor elke gelegenheid en elke smaakvoorkeur. Van elegante chardonnays tot robuuste shirazes, elke fles belooft een onvergetelijke ervaring voor de zintuigen.

  • Chardonnay: Met zijn levendige fruitaroma's en verfrissende zuurgraad is de Chardonnay van Ashton Winery een perfecte metgezel voor lichte gerechten en ontspannen avonden.

  • Shiraz: De Shiraz van Ashton Winery betovert met zijn diepe kleur, rijke aroma's van zwarte bessen en kruidige afdronk. Perfect bij gegrild vlees of gewoon om van te genieten bij het haardvuur.

  • Methode Cap Classique: Voor die speciale momenten biedt Ashton Winery een selectie van sprankelende wijnen volgens de traditionele Methode Cap Classique. Met hun fijne bubbels en verfijnde smaken zijn ze de belichaming van feest en vreugde.

Maar ze hebben nog veel meer, binnenkort allemaal beschikbaar bij Stadswijnkelder Berns.