Bodegas Cuna de Reyes


De wijnmakerij, gelegen in La Rioja Alta en opgericht in 1999, dankt zijn naam aan de stad waar hij zich bevindt: Nájera, bekend als het Hof der Koningen, dat als hoofdstad van een groot rijk in de 10e en 11e eeuw belangrijke namen van het Spaanse koningshuis in de Middeleeuwen beherbergde. Vrucht van de grote culturele bagage van zo'n nobele enclave: Bodegas Cuna de Reyes werd geboren: een familiewijnmakerij uit Rioja die van hun voorouders de erfenis kreeg opgedragen om de wijngaarden te beschermen en te verzorgen, de gerenommeerde kwaliteit van hun wijnen te bewaren en hun zorgvuldige bereiding en vooral de toewijding en genegenheid voor de wijnwereld te blijven eren.

Een wijngaard van een bijzonder terroir die door de eerste generatie, de grootvader, 37 jaar geleden werd aangeplant op de berg Valpierre. Ranken die de essentie van hun familiewijnmakerij vertegenwoordigen: traditie en knowhow geërfd van hun voorouders en de missie om de druif gedurende zijn hele levenscyclus te vergezellen. Als resultaat verkrijgen ze de wijnen uit het hoogste assortiment: Finca Las Cabras.

In 2005 nam Alfredo de leiding over van Bodega Cuna de Reyes. Vanwege de grote band die zowel hij als zijn voorouders hadden met het platteland en de wijn, zorgen ze veel persoonlijker voor hun eigen wijngaarden, waardoor onze wijnen het familiale karakter krijgen dat hun wijnmakerij doordringt. Een familie - gerunde Rioja-wijnmakerij die de vruchten verzamelt van ervaring en wijsheid die vorige generaties van vader op zoon zijn doorgegeven. Leren, inspanning, genegenheid en vasthoudendheid.

Door de druif te begeleiden en te verzorgen vanaf de geboorte tot aan het bottelen, en het proces te perfectioneren met hun kennis en knowhow, zijn ze erin geslaagd om de eigenschappen ervan te benutten en te verrassen met een optimaal resultaat. Al hun wijnen zijn gecertificeerd en gereguleerd onder de Rioja Gekwalificeerde Oorsprongsbenaming.