Bodegas Pandora


Gelegen in het hart van de oorsprongsbenaming van Rueda, produceert Bodegas Pandora unieke, subtiele en emotionele wijnen, met respect voor variëteit boven alles. Traditie, passie en innovatie zijn de drie pijlers van deze droom.

Bodegas Pandora heeft een groot gebied met wijngaarden, heel bijzonder, wat de gelijkenis in kwaliteit van hun druiven garandeert. De wijngaard is verdeeld over verschillende boerderijen in de gemeenten: Rueda, Nueva Villa de las Torres, El Campillo, Torrecilla de la Orden en Olmedo. De oudste wijngaarden van Bodegas Pandora dateren uit 1980 en de gemiddelde leeftijd is 25 jaar. Ze zoeken geen hoge opbrengsten, maar druiven van de hoogst mogelijke kwaliteit.

De bodems van Bodegas Pandora zijn verschillend en origineel in elk van hun percelen:

Zand- en grindbodems: ze geven onze wijnen een aromatische intensiteit en vergemakkelijken de waterafvoer. Ze vermijden ook vochtbronnen, vergemakkelijken de weerkaatsing van licht en voorkomen de ontwikkeling van schimmels op de plant, waardoor een betere rijping wordt bereikt.

Zandige bodems met afgeronde randen: Deze bodems vergemakkelijken de doorlaatbaarheid en drainage van de wijnstokken.Een ander kenmerk van deze bodems is dat de lichte kleur van de randen het zonlicht weerkaatst, waardoor de temperatuur van de plant wordt gereguleerd.

Kleigronden: ze hebben meer capaciteit om water en voedingsstoffen vast te houden. De resulterende wijnen zijn elegant, gestructureerd dankzij het feit dat de cycli langer zijn en dit veroorzaakt een grotere lading polyfenolen tijdens de rijping.