Les Vignerons de Grimaud


De Cave Coopérative des Vignerons de Grimaud, gelegen aan de ingang van het dorp, is een van de oudste bedrijven in de gemeente en zeker de belangrijkste in zijn activiteitensector in de Golf van Saint-Tropez.

Opgericht in 1932, met 112 coöperatieve leden, heeft de Cellar nu meer dan 270 leden verspreid over de 12 gemeenten van de Golf van St Tropez.

Vastgeklampt aan de heuvels met uitzicht op de Golf van Saint-Tropez, profiteert de wijngaard van unieke zonneschijn en prachtige maritieme invloeden die bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling ervan en essentieel zijn voor de kwaliteit van onze rosés.

Het terroir, heterogeen maar overwegend zandsteen en kalksteen, zorgt ervoor dat de wortels diep kunnen doordringen, waardoor de wijnstokken minder gevoelig zijn voor gebrek aan water, wat ook de finesse van de aroma's en complexiteit ten goede komt.

De wijnstokken profiteren van diepe bodems; ze zijn meestal beplant met Grenache, Syrah, Cinsault en Rolle. Elke druivensoort wordt vakkundig geplant in het meest geschikte deel om deze volledig tot bloei te laten komen.

Naast de kwaliteit van zijn terroir, is de kelder een zeer efficiënt instrument met zijn verkoopkelder van 500 m2, zijn professionele proeflokaal maar ook zijn logistiek en verpakkingscentrum.

Sinds 2009 zet de kelder zich in voor een kwaliteitsbenadering stroomopwaarts en stroomafwaarts om de certificering van zijn producten mogelijk te maken.