De Highlands en de Distillery's

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 16:30

De Highands regio in Schotland is een van de mooiste gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Het is een gebied van ongerepte natuurlijke schoonheid, met een adembenemend uitzicht op de bergen, meren, bossen en oneindige uitgestrekte velden. Het is een ideaal gebied voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, vissen en vogels kijken. De lucht is schoon en fris, met een aangename geur van wilde kruiden en bloemen.

Het klimaat is warm in de zomer, met milde winters. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en de rust en stilte. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden, zoals kastelen, kerken en monumenten, evenals een enorm aantal historische sites.

De Highands heeft ook een rijke cultuur, met veel traditionele festivals en evenementen, die een gevoel van trots en gemeenschapszin uitstralen. Er zijn veel verschillende dingen om te beleven, met traditionele muziek, folklore en gezelligheid. Er zijn zelfs een aantal kleine dorpjes en stadjes die bekend staan om hun uitstekende restaurants, gastvrije mensen en lokale specialiteiten. En natuurlijk is het ook een bekende whisky regio.

 

Highland whisky is een van de meest populaire whisky's ter wereld. Het is ook een van de oudste, met een lange staat van traditie die teruggaat tot de 16e eeuw. De whisky is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, met de stijging van de kwaliteit, een grote selectie en een diversiteit aan smaken die afgestemd zijn op ieders voorkeur.

In de loop der eeuwen ontwikkelden Schotse distilleerderijen verschillende whiskystijlen, waaronder de populaire Highland-stijl. De whisky uit de Highlands is kenmerkend vanwege zijn volle smaak en kruidige aroma's. Het is over het algemeen een krachtigere smaak dan andere stijlen whisky.

Hoewel er veel verschillende whiskystijlen zijn, zijn de Highland-stijlen nog steeds populair en worden ze wereldwijd gedronken. Ze worden gezien als een stukje van de Schotse cultuur en worden beschouwd als een van de beste whiskysoorten die er zijn.

Een aantal belangrijkste distillery's uit deze regio zijn:

Glenmorangie, Macallan, Dalwhinnie, Oban, Old Pulteney, Edradour, Tullibardine.

We lichten er een aantal uit:
Glenmorangie:

De Glenmorangie stokerij, gelegen in de hooglanden van Schotland, is een van de meest bekroonde whisky-distilleerderijen ter wereld. Het staat bekend om zijn unieke smaak. Het verhaal begint in 1843, toen William Matheson de stokerij oprichtte. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste stokerijen in Schotland. De stokerij heeft een aantal prachtige awards gewonnen, waaronder de International Whisky Competitie, waarmee het bekroond werd tot Beste Schotse Single Malt Whisky.

Oban:

Oban Distillery is een van de oudste distilleerderijen in Schotland. Het werd in 1794 opgericht in de kleine stad Oban, aan de westkust van Schotland. De Oban Distillery is ook een van de kleinste distilleerderijen van Schotland. Het heeft een prachtig uitzicht over de zee, waardoor het een heerlijke omgeving is om whisky te maken. Het heeft twee koperen ketels en vier pot stills die whisky produceren met een unieke smaak, zoals de Oban 14 jaar oude single malt en de Oban 18 jaar oude single malt.

Tullibardine

Tullibardine Distillery is gevestigd in het prachtige dorpje Blackford, in het hart van de Highlands. Het werd in 1947 opgericht door de Murray McDavid Distillery Company en heeft een lange geschiedenis van het maken van whisky.

Tullibardine produceert een breed scala aan whisky's, waaronder single malt, blended malt, blended whisky en single grain. Alle whisky's worden gemaakt van de meest hoogwaardige ingrediënten die Schotland te bieden heeft, waaronder water uit de Tullibardine Aquifer.

In het verleden heeft Tullibardine veel gerenommeerde whisky's geproduceerd, waaronder de Tullibardine Sovereign, de Tullibardine 500 en de Tullibardine 12. De distilleerderij heeft ook een museum dat de geschiedenis van whisky en de whisky-industrie in Schotland documenteert.

Om highland whisky's te kopen moet je hier zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.