Gratis parkeren voor de deur!

Blog-Vlog

Stadswijnkelder Berns op de BBB

Op de hierboven vermelde data vind weer de jaarlijkse Horeca beurs van Maastricht plaats. Wij gaan hier onze nieuwste wijnen presenteren aan Horeca ondernemers.  Ben je in de buurt of al van plan om te komen, bezoek ons dan op standsnr.: D510

Lees meer »

Stadswijnkelder Berns tijdens wijnfestijn Maastricht

Tijdens het wijnfestijn in Maastricht afgelopen weekend hebben wij weer prachtige wijnen mogen presenteren in ons import samenwerkingsverband Triumvinum. De absolute topper van beide dagen was de blanc de noir van wijnhuis Gehrig. Een witte wijn van de rode Merlot druif. Vol van smaak en iedereen was er enthousiast over.

Lees meer »

Lowlands en de distillery's

Lowlands in Schotland is een prachtige en historische regio van het land. Het gebied strekt zich uit over het zuiden en oosten van Schotland en omvat enkele van de meest adembenemende landschappen en historische bezienswaardigheden van het land.

Lees meer »

Import les Vignerons de Grimaud

In onze samenwerking Triumvinum zijn wij begonnen met het importeren van dit wijnhuis uit de provence in de golf van Saint Tropez. We hebben de exclusieve rechten verworven voor Nederland waardoor deze wijn uitsluitend verkrijgbaar is bij de leden van Triumvinum, waarmee we natuurlijk super blij zijn.

Lees meer »

Alles over Biologische wijn

Als een product biologisch is kan het niet meer stuk. Dat is wel het idee dat de consument bekruipt als hij alle promotie en reclame omtrent biologische producten om zich heen hoort en ziet. Wijn kan sinds 2012 ook biologisch zijn. Maar daar is een heel traject aan vooraf gegaan. Voor een goed begrip van wat een biologische wijn is en of deze wijn verschilt van niet-biologische wijnen is een stuk historie en een toelichting op de diverse vormen van biologische landbouw onontbeerlijk.

Lees meer »

Wijn en vis

Heel grof gezegd heb je twee soorten vissen: de magere en de vette. Magere vissen als kabeljauw, schelvis, dorade en tong zijn licht en fris en daarbij passen lichte wijnen met frisse zuren. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé en een frisfruitige, soepele rode wijn kunnen ook. Vettere soorten als zalm, makreel en paling vragen om een rondere wijn met mildere zuren. Van een mager visje kun je met een romige saus of risotto een smeuïger gerecht maken, waardoor er een rondere wijn bij past.

Lees meer »

Islay en de distillery's

Islay is een klein eiland gelegen aan de westkust van Schotland. Het eiland staat voornamelijk bekend om zijn productie van Schotse whisky's, met maar liefst acht actieve distilleerderijen op het eiland.

Lees meer »