De historie van Old Perth blended whisky

Gepubliceerd op 25 januari 2023 om 18:34

De Schotse stad Perth was ooit de blending hoofdstad van de wereld. Toen whisky-bottelaars de afgelopen eeuw wegtrokken op zoek naar minder landelijke omgevingen, werd de stad Perth langzaamaan de vergeten whiskystad.

Old Perth was een verloren blended whisky die oorspronkelijk werd gemaakt door de fel trotse familie Perthshire, The Thomsons. Het was de blender van de familie, Peter Thomson, die de blend oorspronkelijk produceerde. Ter ere van Peter draagt niet alleen elke doos oud Perth de naam van zijn familie, maar ook Old Perth "The Original" is vernoemd naar de whisky die Peter al die jaren geleden creëerde.

In de jaren zestig hadden de kenners Old Perth whisky hoog in het vaandel vanwege het hoge moutgehalte en de toevoeging van een van 's werelds meest prestigieuze sherry-single malt-whisky's. Het werd beschouwd als een van de beste blended whisky's die er zijn.

Bijna een halve eeuw later kocht een van de oudste whiskyfamilies van Schotland, de Morrison's (voorheen van Morrison Bowmore Distillers) Old Perth en hebben de erfenis weer tot leven gebracht zodat iedereen ervan kan genieten.

Morrison Scotch Whisky Distillers hebben een benijdenswaardige erfenis die hen toegang geeft tot een breed scala aan unieke en uitzonderlijke single casks van de beste distilleerderijen in Schotland. Hun familiewaarden komen terug in alles wat ze doen, en ze presenteren deze met trots onder elk van hun flessen - en herhalen hun toewijding aan geduld, intuïtie en integriteit.

Bij elke whisky die ze uitbrengen, zetten ze zich in om de kennis te blijven doorgeven die door Peter Thomson is doorgegeven aan generaties familie whiskymakers.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.